menu02 v

A FEHÉR HOLLÓ KÖZÉPKORI MŰHELY 2005-ben jött létre Kaposváron azzal a nem titkolt céllal, hogy olyan páncélokat, pajzsokat és egyéb eszközöket hozzon létre, amelyek elkészítésénél három fő szempont vezérelt bennünket:

1. korhűség

2. használhatóság

3. esztétikum

Az első pár évben főként egy hagyományőrző egyesület, a kaposvári Fekete Hollók Rendje igényeit elégítettük ki, azonban a folyamatos fejlődés következtében 2008-tól a csapat már a TERRA-SZÖVETSÉG Egyesület egyik csoportjaként működik.

A Műhely eddigi története folyamán arra törekedett, hogy a történelmi források és saját kutatások segítségével egyre jobb minőségű másolatait készítse el egykori elődeink harci és használati eszközeinek. Folyamatos fejlődés jellemzi az elkészített tárgyakat: a megszerzett tapasztalatok lehetővé teszik, hogy termékeink egyre jobban hasonlatossá váljanak egykori eredetijükhöz.

A fenti három fő ismérvet folyamatosan szem előtt tartva, együttműködve más mesteremberekkel, folyamatosan kísérletezünk és újítunk, hogy az általunk nyújtott paletta egyre szélesebb lehessen.

2005. folyamán már több másik lovagrend, hagyományőrző egyesület tagjai is igénybe vették szolgáltatásainkat, amelyekre mindenkinek garanciát nyújtunk. Minden eszközünk kézzel készül, s teljesen egyedi megmunkálású. Termékeink közé tartoznak a bőrből, fából, szövetből, láncból és fémlemezekből készíthető középkori felszerelések pontos másolatai.

A Műhely vállalja hagyományőrző előadások, programok szervezését és lebonyolítását is, ezeket részletezve az Információs lap tartalmazza.

 

KAPCSOLAT  |  Tel.: 06/20 478-6297  |  E-mail: info@feherhollomuhely.hu